Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

Tunnelupphandling i Malmö överklagas

Publicerad: 15 April 2008, 10:38

Citytunnelns upphandling för järnvägstekniska installationer i projektets tunneldel har överklagats. Överklagan innebär att kontraktet som skrevs för två veckor sedan med Banverket Produktion tillsvidare är ogiltigt.


Det är Banverket Produktions konkurrent Balfour Beatty Rail som överklagat kontraktet för entreprenaden E308. Kontraktet omfattar järnvägstekniska installationer för sträckan från station Hyllie, genom tunnlarna och fram till och med den nya underjordiska stationen Malmö C Nedre. Balfour Beatty menar att upphandlingen som Banverket Produktion vann inte gick rätt till.

Citytunneln ska nu ge ett svar på överklagan till länsrätten i Dalarna som handlägger överklagan. Länsrättens prövning brukar normalt ta sex till åtta veckor. I väntan på länsrättens beslut är kontraktet mellan Citytunneln och Banverket Produktion inhiberat, det vill säga att det tillsvidare är ogiltigt.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.