Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Två brandstationer blir en i Norrköping

Publicerad: 6 april 2011, 06:39

Ökad säkerhet genom bättre tillgänglighet till stora vägar; den nya brandstationen NCC Construction Sverige bygger norr om Norrköping ligger närmare riksväg 55 och 56 och E4:an så att fordonen kan ta sig fram snabbare vid en utryckning än i dag.


Den ny brandstationen mellan Norrköping och Åby ersätter två brandstationer: en nedlagd station i Åby samt en station på Ingelsta som blivit inbyggd av en handelsplats med begränsad framkomlighet som följd.

NCC har fått som uppdrag av Eventfastigheter att anlägga mark och grunden, bygga ytterväggar, tak, fasad och samordna hela entreprenaden för en 3 300 kvadratmeter stor byggnad, med plats för sju brandfordon. På övervåningen byggs sovrum, kök och dagrum för åtta brandmän per skift. Stationen byggs som ett lågenergihus med bland annat extra välisolerade väggar, som också bidrar till en bättre och tystare inomhusmiljö. NCC samordnar även de många installationerna för kommunikationer och larm.  

Ordern är värd 25 miljoner kronor.

Anläggningsarbetet har startat och beräknas vara klart februari 2012.

NCC bygger även en räddningsstation i Motala just nu, och företaget har fått flera förfrågningar att lämna anbud på brandstationer.
– Förmodligen för att många byggdes för flera decennier sedan och behöver förnyas, säger Jörgen Hultmark, avdelningschef, NCC Construction, region Syd.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.