Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

Vägverket tog hem Haparanda-uppdrag

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Inom ramen för det svensk/finska projektet E4 På gränsen - Rajalla, har Vägverket Produktion fått uppdraget att bygga 500 meter av den nya sträckningen av E4 mellan Haparanda och Torneå. Entreprenadsumman är 45 miljoner kronor.


- För oss på Vägverket Produktion är det här ett prestigefyllt referensobjekt med intressanta och annorlunda lösningar. För mig personligen känns det extra roligt att få vara med och bygga ett för regionen så betydelsefullt projekt, då jag är uppvuxen i Haparanda, säger Sari Ekblom, arbetschef, Vägverket Produktion i ett pressmeddelande
.
E4:ans nya sträckning löper mellan tullhusen på den svenska och finska sidan, där Vägverket Produktion bygger de 500 metrarna i Sverige. I uppdraget ingår även två broar, en för vardera körriktning och som korsar gränsen, en rondell, gångtunnlar, samt en gång- och cykelväg.
- Uppdraget är också spännande beroende på den lite påkostade arkitekturen. Bland annat kommer belysningen i gångtunnlarna att bli speciell och betongen i stödmurarna ska dels färgas in, dels få en mönstring, säger Sari Ekblom.

Vägsträckan ska vara färdigställd i augusti 2008.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.