Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Vänsterpartiet JO-anmäler byggstarten av Förbifart Stockholm

Publicerad: 19 augusti 2014, 12:47

Demonstranter mot Förbifart Stockholm samlades vid byggstarten. Foto: Elin Bennewitz

Foto: Elin Bennewitz

På tisdagen hölls en officiell invigningsceremoni av motorvägsprojektet Förbifart Stockholm. Samma dag JO-anmäler Vänsterpartiet i Stockholms stad bygget.


Vänsterpartiet JO-anmäler byggstarten av motorvägsprojektet ”Förbifart Stockholm”. Enligt partiets anmälan återstår fortfarande rättsprövningar av väsentliga delar av projektet. Vänsterpartiet misstänker att Trafikverket har gett efter för påtryckningar från minister Elmsäter-Svärd, statsminister Reinfeldt och finansborgarråd Nordin.

– Ministrar ska inte styra över saker som myndigheter har att besluta om, och myndigheter ska inte ge efter för politiska påtryckningar i egna beslut, säger Ann-Margarethe Livh, gruppledare Vänsterpartiet i Stockholms stad.

Förbifart Stockholm är en ny sträckning av E4:an som binder samman länets södra och norra delar. Förbifarten blir en av världens längsta vägtunnlar i stadsnära miljö. Av 21 kilometer läggs drygt 18 i tunnel.

Relaterade artiklar

Första spadtaget för Förbifart Stockholm

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.