söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Veidekke får tunnelkontrakt för miljardbelopp

Publicerad: 16 mars 2022, 10:20

Jimmy Bengtsson, koncernchef för Veidekke, tar i hand med Stine Undrum, koncerndirektör för utbyggnad på Bane NOR. Foto: Veidekke.

Veidekke får uppdraget att bygga en 3,1 kilometer lång tunnel som en del av utbyggnaden till dubbelspår mellan Kleverud och Tangenvika, norr om Oslo i Norge.

Ämnen i artikeln:

VediekkeVeidekkeinfrastruktur

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Kontraktet som Veidekke har vunnit är det första tilldelade av flera huvudkontrakt inom Bane NOR:s Intercity-projekt Kleverud-Sørli-Åkersvika på Dovrebanan.

I uppdraget ingår både den nya Hestnestunneln och angränsande anläggningar ovan jord. Det är en totalentreprenad som är värt 1,3 miljarder norska kronor. I avtalet ingår även option på arbeten för ytterligare 300 miljoner kronor.

Läs även: Efter ”turkiska språkmissen”: Aktören som överklagade upphandling får tunnelbaneuppdrag värt 1,4 miljarder

– Vi är väldigt glada för att bli tilldelade kontraktet och ser fram emot gott samarbete med Bane NOR som vi redan utför flera stora uppdrag för. Kontraktet säkrar önskad utveckling för projektportföljen inom vår anläggningsverksamhet, säger Jimmy Bengtsson, koncernchef för Veidekke, i ett pressmeddelande.

Läs även: Alla anbud i Västlänkens miljardupphandlingar

Bane NOR ser fram emot att få med en stabil och erfaren entreprenör som Veidekke i projektet.

– Arbetet kopmmer att bidra till kortare restid mellan Oslo och Hamar, fler persontåg i timmen i båda riktningar och ökad kapacitet för klimatvänlig godstrafik när dubbelspåret enligt plan står färdigt 2027, säger Stine Undrum, koncerndirektör för utbyggnad på Bane NOR.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev