Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Veidekke ska bygga två motorvägstunnlar på Norra Länken

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

- Norra Länken är tekniskt sett ett spännande och utmanande tunnelprojekt, säger Konstantin Spinos, arbetschef..


Det blev Veidekke Entreprenad AB som tog hem entreprenaderna att bygga två underjordiska motorvägstunnlar, med tillhörande påfartsramper, på Norra Länken. Bolaget har tidigare gjort de båda arbetstunnlarna för dessa huvudentrepenader.

Arbetet består bland annat i att spränga ut knappt en halv miljon kubikmeter berg där tunneln ska dras, injekterings- och sprutbetongarbeten, gjutning av broar och andra betongkonstruktioner under jord, utförande av innervalvs konstruktion, samt vägbyggnadsarbeten.

Konstantin Spinos, arbetschef för projektet, är glad över det förtroende det innebär att bygga tunnlarna, och tycker det är tillfredställande att få vara med att bygga bort den besvärliga trafiksituationen i Stockholm.
- Norra Länken är tekniskt sett ett spännande och utmanande tunnelprojekt, säger han.

Veidekke har haft en medveten strategi investera i en stark anläggningsverksamhet i Sverige och Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige AB, glädjer sig över att företaget nu har tagit ett ordentligt kliv in på den svenska marknaden.
- Veidekke har under några år arbetat med att bygga upp och investera i en stark anläggningsverksamhet för att mäta de stora planerade infrastruktursatsningarna i Stockholmsregionen. Det är glädjande att denna strategi nu bär frukt, säger han.

Uppdraget påbörjas under våren 2008 och beräknas pågå i tre år.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.