söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Veidekke tar avloppsuppdrag för 1,4 miljarder: ”Ett anbud kom in”

Publicerad: 18 mars 2022, 08:08

Veidekke tar ett nytt uppdrag inom Stockholms framtida avloppsrening. Foto: Mikael Ullén

Veidekke tecknar ett nytt avtal med Stockholm Vatten och Avfall AB inom megaprojektet Stockholms framtida avloppsrening. Ordervärdet ligger den här gången på drygt 1,4 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

VediekkeVeidekkeinfrastrukturavloppVAVA-planVA-systemvatten och avloppVVSStockholm

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Entreprenaden gäller bygg- och installationsentreprenad i Sickla som är en del av projektet Stockholms framtida avloppsrening.

I Veidekkes uppdrag ingår konstbyggnad med tillhörande pumpstationer, teknikhus och personalbyggnad samt försedimentering och grovrening. Uppdraget innefattar även en installationsentreprenad som bland annat inkluderar luft, rör, kraft, el och tele samt olika maskininstallationer. Projektet inleds med ett planeringsår där planeringen ska göras gemensamt mellan entreprenör och beställare.

– Vi tackar Stockholm Vatten och Avfall för förtroendet. Det här är ett jätteviktigt projekt för Stockholms utveckling och vi ser framemot att vara en del i att förverkliga det, säger Anders Bergsten, arbetschef på Veidekke Anläggning Öst.

Läs även: Veidekke storsatsar med nytt kontor: ”Jag tror stenhårt på Gävle”

Entreprenaden genomförs i form av en utförandeentreprenad där installationsdelen sker i samverkan. Ordervärdet uppgår initialt till cirka 1 440 miljoner kronor och arbetet förväntas vara klart 2027.

Inga andra anbud

Enligt tilldelningsbeslutet från Stockholm vatten och avfall har entreprenaden upphandlats som ett förhandlat förfarande utan annonsering. Ett anbud, Veidekkes, inkom som hade uppfyllt ställda krav. I tidigare upphandling inkom inga lämpliga anbud.

Miljardprojekt i flera delar

Stockholms framtida avloppsrening består, förutom Veidekkes bygg- och installationsentreprenad i Sickla, av 1,4 kilometer avloppstunnel som YIT och Veidekke delar på.  

Dessutom bygger YIT ut Henriksdals reningsverk, som är ytterligare en del av projektet.

Läs även: Så såg anbuden ut för avloppstunnlarna

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev