lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Veidekke tar över på Lovön

Publicerad: 2 maj 2019, 08:45

I mars beslutade Trafikverket att häva kontraktet med den entreprenör som bygger tunneldelarna på Lovön. Veidekke har nu fått i uppdrag att utföra så kallade skyddsarbeten.

Foto: Mattias de Frumerie

Det blir Veidekke som får fortsätta jobbet som fråntogs italienska LSAB i Förbifartens etapp på Lovön.

Ämnen i artikeln:

VediekkeVeidekkeLSAB (Lovön samverkan AB)Förbifart Stockholminfrastruktur


Veidekke Anläggning Öst har fått uppdraget av Trafikverket att utföra så kallade skyddsarbeten, ovan och under jord, på Lovöns två tunnelentreprenader, skriver Veidekke i ett pressmeddelande. Entreprenaden sker på löpande räkning med en beräknad volym på miljoner 100 kronor.

Ny entreprenör på gång inom kort

Veidekkes arbete är tidsbegränsat och de ska lämna över en fungerande, säker och väl underhållen arbetsplats till entreprenaden som ska bygga färdigt projektet. Skyddsarbetet består bland annat i att slutföra förstärkningsarbeten, transportera bort massor, komplettera dokumentation och utföra asfalteringsjobb.

Trafikverket stäms på 800 miljoner

– Det känns mycket hedrande och glädjande att få förtroendet att utföra skyddsarbetena på Lovön. Samtidigt har vi ett stort ansvar att utföra ett så bra arbete som möjligt så att nästa entreprenad får de bästa förutsättningarna med att slutföra projektet, säger Konstantin Spinos, arbetschef på Veidekke Anläggning Öst.

Petade entreprenören i konkurs

Arbetena avses utföras inom ramen för en utförandeentreprenad där ersättningsformen för entreprenaden kommer vara löpande räkning med samverkan nivå hög, enligt Trafikverkets definitioner.

Formen för upphandlingen är ett förhandlat förfarande utan föregående annonsering i enlighet med LOU (lag om offentlig upphandling), med ett så kallat undantagsförfarande med hänsyn till den synnerliga brådska som råder för att starta de aktuella skyddsarbetena, skriver Veidekke.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev