Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infrastruktur

VTI siktar framåt

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


Av Margareta Redlund
Urban Karlström kommer att som generaldirektör fortsätta att styra VTI fram till februari 2009, en position han innehaft i sex år redan. Mycket har hänt på VTI under dessa år och Urban Karlström kommer att fortsätta på den inslagna vägen.

I framtidsplanerna ingår att knyta närmare kontakter med universiteten, andra europeiska transportinstitut och att tillsätta fyra professorstjänster. Samarbetet med trafikverken, kommunerna och större industriföretag kommer också att intensifieras.

Under senare år har VTI ökat det europeiska engagemanget och andelen EU-finansierade projekt växer. Institutet har också gjort ett flertal nyanställningar, investerat i en ny fordonssimulator och på krockbanan finns numera möjligheter att göra prov även med tunga fordon.

VTI står för Statens Väg- och Transportforskningsinstitutet. Det ligger i Linköping med filialer i Borlänge, Göteborg och Stockholm.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.