Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Züblin bygger känslig del av Förbifarten

Publicerad: 15 juni 2018, 09:00

Trafikplats Lovö ligger mitt i ett mycket känsligt natur- och kulturhistoriskt område.

Foto: Trafikverket

Züblin Scandinavia har fått uppdraget av Trafikverket att bygga FSE309 Trafikplats Lovö som ligger mitt i ett mycket känsligt natur- och kulturhistoriskt område.


Trafikplats Lovö fungerar som en anslutning mellan Förbifart Stockholms tunnelramper och yt-vägnätet på Ekerö/Lovö via den befintliga Ekerövägen.

Projektet, med kontraktssumman 505 miljoner kronor, omfattar byggnation av ny fyrfilig väg med cirkulationsplatser, gång- och cykelvägar, bergtunnlar, inslagsvalv, gångtunnlar, betongtråg med mera.

En viktig given förutsättning för anläggningsarbetena är att bil-, gång-  och cykeltrafiken ska kunna fortgå obehindrat parallellt med arbetena under hela byggtiden.

– Vi är mycket glada att återigen fått förtroendet av Trafikverket att bygga en etapp av Förbifart Stockholm och vara med och utveckla infrastrukturen i Stockholm. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Trafikverket så att vi tillsammans kan anta utmaningen att bygga i ett så känsligt natur- och kulturhistoriskt område, säger Pär Land, vd på Züblin Scandinavia.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.