Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

A-Hus tog hem hotellprojekt i Kina

Publicerad: 10 juli 2009, 10:36

Deromeägda trähustillverkaren A-hus i Kungsbacka har tagit hem en order på att bygga och leverera hotellsviter till Kina. Ordern omfattar åtta trähus – i tre olika varianter – med totalt 38 hotellsviter och är värd 20 Mkr.


Byggkomponenterna tillverkas i A-hus fabrik strax utanför Kungsbacka från slutet av augusti till slutet av oktober. Första huset levereras i mitten av september och fraktas med båt till Shanghai, där omlastning sker för vidare transport en bra bit upp längs Yangtze-floden till Chongqing i Sichuan-provinsen.

”Denna order är mycket spännande, bland annat för den kanadensisk-amerikanska byggnadsstilen för skidhotell som bekräftar A-hus potential och flexibilitet vid nya utmaningar vad gäller såväl konstruktion som materialval och produktionssätt”, kommenterar Per-Åke Lundin, exportchef för A-hus i ett pressmeddelande.

A-hus har tidigare erfarenhet av husexport till Asien, men då till Japan och Korea. Förhandlingarna med beställaren i Kina har pågått sedan februari i år med ett antal besök i det område där hotellanläggningen är belägen.

–Ordern är unik för svensk träindustri. Troligen är A-hus först med att exportera hus till Kina, säger Per-Åke Lundin.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.