Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Arcona förvärvar Eneby Torg

Publicerad: 26 augusti 2009, 14:02

Ny handelsplats, lokaler med främst vårdinslag och bostäder med garage ska uppföras i fastigheten, som ska stå helt klar till våren 2012.


Arcona tillträdde i början av sommaren aktierna i Eneby Torg Fastighets AB, tidigare ägda av GE Real Estate.

Fastigheten innehåller i dag ett mindre handelscentrum. Ny handelsplats, lokaler med främst vårdinslag och bostäder med garage ska nu uppföras. Planerna är framtagna i en ny detaljplan för området. 111 lägenheter i bostadsrättsform ingår även.

Lokalerna kommer att fortsatt innehålla vårdcentral, BVC, livsmedelhall, restauranger, café och en mängd mindre butiker.

Efterfrågan är stor och marknaden visar stort intresse för både handelsplatsen och bostadsrättslägenheterna. Säljstarten inleddes under sommaren och över 50% av bostadsrättslägenheterna är redan tecknande i bindande avtal. Förhandlingar pågår med intressenter på samtliga lokaler i den kommersiella delen av projektet.

Produktionen av första etappen har startat, där Enebybergs vårdcentral ingår, och kommer att stå klar kvartal två år 2010. De första lägenheterna beräknas bli klara för inflyttning under våren 2011 och hela fastighetsutvecklingen av nya Eneby Torg ska stå klart till våren 2012.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.