Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Bokaler fyller Rosengårds nya butiksgata

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Miljonprogramsområdet Örtagården i Rosengård ska korsas av en 100 meter lång butiksgata med 13 småbutiker. Butikerna ska ligga längs ett befintligt gång- och cykelstråk som går från Malmös centrala delar och österut.


Allmännyttiga MKB bygger dem i anslutning till tre befintliga bostadshus som på så sätt knyts ihop med stråket/gatan utanför.

Nio av butikerna blir så kallade bokaler, en butikslokal som byggs ihop med en lägenhet. MKB har varit nyfikna på formen i ett par år och detta blir första projektet det testas i. Bostadsföretaget har mött en stark efterfrågan på bokaler, dels av affärsidkare som vill driva familjeföretag och dels av sådana som vill starta en verksamhet utan alltför hög hyra. Och de har många intresserade till bokalerna längs butiksgatan.

Nu ska förslaget ställas ut för att fastställas vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde i juni. MKB räknar med att börja bygga omedelbart därefter. Kenji Miyazu, KM Arkitekter, har ritat nya butiksgatan.

ELISABET NÄSLUND

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.