Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

BTH bygger förskolor

Publicerad: 15 mars 2019, 08:45

Bild 1/2  Förskolan Blågull i Hässelby villastad.

Illustration: Aperto/Niras Jonatan Blomberg

BTH Bygg har avtalat med Skolfastigheter i Stockholm, Sisab, om att bygga två förskolor – en i Hässelby och en i Bromma.


Förskolan Blågull i Hässelby villastad består av två plan med åtta avdelningar och 144 förskoleplatser. Det finns ett stort behov av förskoleplatser i området. På platsen låg tidigare en förskola som brann ner 2015.

Förskolan innehåller förutom de åtta avdelningarna, ett storkök som ger personalen möjlighet att laga och bereda mat på plats. Utöver lokalerna ska utomhusytor på drygt 3 000 kvadratmeter finplaneras med lekutrustning och lekytor.

Förskolan Församlingshuset i Bromma byggs enligt konceptet för Framtidens förskola där det finns möjlighet att bygga konceptuella förskolor med fem, sex eller åtta avdelningar i två plan. Församlingshuset kommer att inrymma sex avdelningar med drygt 108 platser.

– Vi är glada och stolta över att ha tecknat avtal med Sisab. Projekten passar oss mycket väl. Modellen att skapa hållbara och genomtänkta lokaler av hög kvalitet ligger väl i linje med vårt ständiga kvalitetsarbete. Det är också extra roligt att bidra till samhällsutvecklingen genom att skapa pedagogiska och miljömässiga lokaler för nästa generations Stockholmare, säger Claes Holmberg, vd på BTH Bygg.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.