lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Bygger Well-certifierat kontorshus

Publicerad: 7 juni 2017, 08:08

Skanska investerar cirka 430 miljoner kronor i kontorsprojektet Epic i kvarteret Trollhättan 7 på Universitetsholmen i Malmö. Kontorshuset kommer att bli sex våningar högt med en total uthyrningsbar yta på cirka 15 000 kvadratmeter.


Epic blir Skanskas nästa steg i utvecklingen av Universitetsholmen efter tidigare projekt i området, som bland annat Malmö Live och STUDIO.

– Det är väldigt glädjande att starta Epic och fortsätta utvecklingen av Universitetsholmen. Epic erbjuder ett fantastiskt läge i kombination med moderna och hållbara lokaler samt en väl tilltagen atriumgård, säger Stefan Andersson, projektchef, Skanska Öresund.

Epic blir ett av Sveriges första kontorsprojekt som är registrerat för en Well-certifiering. Certifieringen är baserad på sju års medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår helt från hur den byggda miljön påverkar oss människor.

– Det som tilltalar oss kring just Well är att det utgår från hur kroppens olika system påverkas av den byggda miljö man befinner sig i. Det handlar om den viktigaste tillgången för de allra flesta företag – dess anställda, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig, Hälsa/WELL, Skanska Öresund.

Byggnationen inleds under det andra kvartalet 2017. Färdigställandet av Epic är planerat till det tredje kvartalet 2019.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev