Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

De bygger ny Lidl-butik på Torp

Publicerad: 10 december 2019, 09:59

MVB bygger en ny Lidl-butik på Torp köpcentrum i Uddevalla

Illustration: Lidl

Lidl ska uppföra en ny butik på Torp köpcentrum i Uddevalla. Byggentreprenör är MVB som ska bli klara lagom till julhandeln nästa år.


Projektet omfattar uppförandet av en ny butik  på cirka 2 300 kvadratmeter. Lidls mål är att alla deras butiker ska miljöcertifieras, men till skillnad från det pågående butiksbygget på Gotland är denna Lidl-butik inte klimatneutral. Däremot kommer den att byggas enligt Miljöbyggnad Brons.

– Lidl har ett spännande butikskoncept och företaget ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete. Vi ser fram emot att ta del av deras kunskap samtidigt som vi kan bidra med vår byggerfarenhet, säger Mikael Andreasson, Regionchef MVB Astor Bygg, i ett pressmeddelande.

Den nya Lidlbutiken blir den tredje matvarubutiken på Torp köpcentrum. Sedan tidigare finns ett Coop Forum och ett Ica Maxi på området.

MVB har andra projekt igång i Uddevalla. Bland annat bygger de nya Ramnerödsskolan och gruppboendet Vildvinet för Uddevalla kommun. Lidls nya butik i området är en utförandeentreprenad och ska vara färdigställd lagom till julhandeln december 2020.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.