söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Deras paviljonger löser akut skolbrist

Publicerad: 27 juni 2019, 09:41

En akut skolplatsbrist på Norrmalm i Stockholm löses med paviljonger som blir inflyttningsklara till höstterminen. “Det totala kontraktet är värt 30 miljoner kronor”, uppger Expandia som bygger.

Ämnen i artikeln:

skolorutbildning

För att möta ökningen av grundskoleelever i Norrmalms stadsdel planerar Stockholms stad för en helt ny skola vid Sveaplan, där Socialhögskolan i dag ligger.

Men den nya skolan dröjer och väntas inte klar förrän till höstterminen 2022.

Nu löses den akuta skolplatsbristen med hjälp av paviljonger som företaget Expandia bygger i Sverige.

Den tillfälliga skolan ska husera 360 elever och består av 78 stycken S3000-moduler i två våningar. Den är dessutom utrustad med ett mottagningskök och en rymlig matsal. Modulprojektet har planerats sedan våren 2017 och började tillverkas för drygt ett år sedan.

Började byggas i vintras

Bygget började i februari i år och nu är nallt nästan klart. Eleverna kommer att kunna flytta in till höstterminen, skriver Expandia och Sisab i ett gemensamt pressmeddelande.

De nya modulerna har anpassats i utseende för att passa in med den kulturminnesmärkta Socialhögskolan (som tidigare var Sveaplans gymnasium).

“Den totala kontraktsumman är på cirka 30 miljoner. Då ingår etablering och avetablering och 60 månaders hyra. I hyran ingår även underhåll, regelbundna kontroller och försäkring”, skriver Åsa Ledin, marknadsansvaig på Expandia Moduler AB i ett mejl till Byggindustrin.

Andreas Jennische, nyhetschef red@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev