Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

egetæpper presenterar hotellkollektion

Publicerad: 31 juli 2009, 06:27

Den danska mattproducenten egetæpper a/s har tagit fram en ny mattkollektion för hotell- och restaurangbranschen. Formgivarna bakom den så kallade Sensekollektionen har inspirerats av våra fem sinnen vilket ska skapa harmoni från naturen.


– Vi tycker att textilgolv har många fördelar, både vad gäller design, inomhusklimat och atmosfär. Vi har utvecklat Sense utifrån denna övertygelse. Sense är en multifunktionell kollektion som ger utrymme för många moderna designmöjligheter, från organiska och böljande former till regelrätt och linjär design. Kollektionen har även utvecklats med fokus på miljön och egenskaper för inomhusklimat, säger Elisabet Sommerfeldt, en av skaparna bakom Sensekollektionen.

– Kollektionen tillför inte bara en spirituell skönhet till inredningen utan bidrar även med bra akustiska egenskaper och komfort. Med mattor från Sense undviker man därför den hårdhet som sten och trä innebär, vilket innebär fördelar för hotellets gäster och verksamhetens anställda, berättar Elisabet Sommerfeldt.

Kollektionen erbjuder ett urval av mönster som tagits fram särskilt med hotellrum i åtanke. Hotellrum är speciella till sin storlek och inredning och man har fokuserat på det i samband med mönstrens formgivning.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.