söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

En knapp månad till Arena-invigning

Publicerad: 17 juni 2013, 14:18

Alla installationer är färdiga i Tele2 Arena i södra Stockholm. Om en knapp månad ska inredningen vara klar. Den 13 juli körs ett testevenemang för de som jobbat med bygget.


Plasten sitter fortfarande kvar på stolarna när tidningen Byggindustrin är med på en exklusiv visning av arenan och den nöjesgalleria som byggs under arenan. Alla installationer av vatten, avlopp, belysning, ventilation och brandlarm är klara i arenadelen av byggnaden. Just nu testkörs styrningen av tekniken.

– Var enda enskild lampa är möjlig att styra och programmera, säger Christer Fransson, projektledare på Karlsson och Svensson Projekt.

Företaget har totalentreprenad på inredningen av Tele2:s arenaloger samt de restauranger och den nattklubb som Ahlbom Restauranger startar. Nattklubben Solidaritet 12 blir söderförorts största nattklubb och ska kunna ta emot ungefär 1 700 gäster varav 500-600 ska kunna sitta till bords och äta en trerätters middag.

Nattklubben blir en del av nöjesgallerian Tolv Stockholm, som ska rymma restauranger, pubar, pingis, golf, bowling, spelhall och karaoke-bås. Restaurangernas karaktär får stor spridning: från korv, pizza och salladsbar till vinkrog.

– Det här är ett bättre koncept än att bygga traditionell shopping intill en arena, som Globen Shopping. När man ska gå på en match eller konsert vill man inte passa på att köpa ett par jeans. Men däremot vill man gärna äta och dricka gott, säger Jesper Ahlbom på Ahlboms Restauranger.

Nöjesgallerian Tolv Stockholm öppnar 26 oktober i år.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev