Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Färgstarka moln som stimulerar kreativiteten

Publicerad: 2 september 2008, 07:46

Konstnären Frida Fjellman har med färgstarka moln och neonblå luftströmmar intagit det fem våningar höga luftrummet i Läkemedels- och nutritionscentrums entréhall. I går invigdes det färstarka konstverket, Cloud Cuckko Sky. Molnen bildar ett sprakande himmelrike som ska vara energigivande för dem som arbetar och vistas i lokalerna.


Konstskribenten Maj Sandell skriver i en text om konstverket att: " Frida Fjellman laddar ljusgården med intensitet i sin gestaltning som både kontrasterar och kompletterar byggnadens arkitektur. De färgstarka molnen bildar ett sprakande himmelrike att mötas av och hämta energi från. Från den inglasade hissen kan molnlandskapet ses skifta i takt med avstånd, höjd och ljus. Konstverket är tänkt att inspirera, att fungera som ett positivt tillskott i ett energikrävande arbete. Molnens former kan påminna om stiliserade tankebubblor, där de svävar som symboler för den kreativitet som är en del av all forskning".

Materialet i konstverket är gjort i vakuumformat plexiglas och argonrör.

Arkitekter är Bjurström & Brodin Arkitekter, genom Bertil Brodin. Fastighetsägare är Akademiska Hus Väst. Och projektledare är Marie Holmgren från Statens konstråd.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.