Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Flagghotell vinnare på Landvetter

Publicerad: 23 januari 2017, 13:36

Flaggor på fasaden ska ge hotellet internationell karaktär.

Foto: Wingårdhs Arkitekter

Det blev Gert Wingårdh Arkitektkontors förslag som vann tävlingen om att utforma ett nytt hotell på Landvetter. Hotellet ska få 200 rum och ska ligga i direkt anslutning till flygterminalen.


Ämnen i artikeln:

Wingårdhs ArkitekterLandvetter

Det sju våningar höga hotellet har i Gert Wingårdh Arkitektkontors vinnande förslag ska få en starkt internationell karaktär, genom att bland annat stiliserade flaggor från hela världen täcker fasaden samt skärmtaket vid entrén. Om allt går som planerat kommer hotellet att stå klart vid årsskiftet 2019/2020.

Gert Wingårdh Arkitektkontor vann tävlingen i konkurrens med fyra andra arkitektkontor som handplockats av Swedavia, som utlyst projekttävlingen.

– Särskilt för utrikes- och chartertrafiken har vi ett stort upptagningsområde och behöver öka hotellkapaciteten för exempelvis resenärer och familjer som vill komma kvällen innan och kunna vara utvilade även inför en tidig flygavgång, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

I nära anslutning till hotellet förbereds nämligen uppgången till den planerade järnvägsstationen. Själva hotellet får runt 200 rum och blir sju våningar högt ovan mark. Entré, matsal/restaurang och publika ytor ryms i markplanet som integreras med den framtida ankomsthallen och entrén. I byggnaden planeras också för konferensanläggning och gym/relaxavdelning. Utsikt in mot flygplatsen kommer att finnas från ett antal av de övre våningsplanen.

Hotellet ska få någon form av internationell miljömärkning.

Nu inleds projekteringsarbetet.

Hotellet ska ligga i direkt anslutning till en uppgång till en planerad järnvägsstation vid flygplatsen.

En fasad av stiliserade flaggor från hela världen välkomnar resenärerna i det vinnande förslaget för utformning av det nya hotellet på Göteborg Landvetter Airport. Det sju våningar höga hotellet, som ritats av Gert Wingårdh Arkitektkontor, planeras få runt 200 rum i direkt anslutning till terminalen och stå klart vid årsskiftet 2019/2020.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.