onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Förorter vill bygga operascen

Publicerad: 24 oktober 2016, 11:55

När Operan och Dramaten i Stockholm ska renoveras vill Sundbyberg bistå med en extra scen. Foto: Sandellsandberg

Flera kommuner vill bygga en ny scen för Operan och Dramaten. Sundbyberg föreslår miljonprogramsområdet Hallonbergen.

Ämnen i artikeln:

OperanDramatenWallenstamSandellsandbergSundbybergHallonbergen


När Operan och Dramaten i Stockholm ska renoveras vill Sundbyberg bistå med en extra scen. Arkitekten Thomas Sandell och fastighetsbolaget Wallenstam har tagit fram ett förslag. Tanken är att den ska ligga i Hallonbergen som är ett utvecklingsområde för 5 000 bostäder, arbetsplatser, restauranger och förskolor.

– Vi har ett förslag på en mångsidig och öppen scen. I den direkta omgivningen av scenen bygger vi ett intimt kvarter med urbana torg, 1 600 nya bostäder och restaurangstråk med internationella intryck. I Hallonbergen finns dessutom redan kulturella nav, exempelvis länets bästa kultur- och musikskola, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Dramaten och Operan har valt att gå vidare med förslag från Sundbyberg, Huddinge, Järfälla och Nacka. Vid årsskiftet lämnas besked om vinnaren.

– Kulturen ska göras tillgänglig på ett och enkelt och okomplicerat sätt. Scenen och övningssalar är transparenta och vänder sig både utåt och inåt. Varma kvällar dras de stora glaspartierna åt sidan och föreställningarna spelas ut mot torget. Här blandas folkliv, matkultur med Operan och Dramaten, säger Thomas Sandell arkitekt på Sandellsandberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev