Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Glömstaskolan prisas

Publicerad: 16 oktober 2018, 12:46

Huddinge kommuns byggnadspris går i år till Glömstaskolan.

Foto: Huddinge kommun

Huddinge kommuns byggnadspris går i år till Glömstaskolan.


Ämnen i artikeln:

Glömstaskolan

Huddinges byggnadspris ska gå till en byggnad eller anläggning som förtjänar uppmärksamhet för sitt bidrag till ett expansivt och vackert Huddinge.

Det delas ut för andra året.1 990 röster kom in under röstningsperioden som pågick mellan den 28 augusti och 28 september.

– Ett stort grattis till Glömstaskolan och alla som varit en del av att ta fram denna innovativa byggnad. Det är också roligt att så många Huddingebor ville vara med och rösta, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Byggnaderna är ritade av Origo arkitekter och uppförda av Arcona. WSP utformade skolgården. Fastighetsägare är Huddinge samhällsfastigheter.

Totalt nominerades fem byggnationer av Rådet för fysisk planering. På andra plats kom Skogås racketcenter, följt av Långsjöparken, bostadsrättsföreningen Klockarbacken och bostadsrättsföreningen Bikungen.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Glömstaskolan

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.