torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Gotlandsterminalen i Nynäs får ny bagagehall

Publicerad: 6 september 2010, 12:23

NCC Construction Sverige bygger en bagagehall i Nynäshamns hamn för ankommande färjepassagerarna från Gotland.


Tidigare har gående passagerare som anländer till Nynäshamn från Visby fått hämta sina väskor utomhus. Det är det snart slut med; nu ska de resande hämta ut sina väskor på ett bagageband i hallen. En ny bagagehall byggs i den del av Nynäshamns hamn som trafikeras av Destination Gotland till Visby.

Uppdraget ska utföras av NCC åt Nynäshamns Hamn och ordern är värd 25 Mkr.

Ankomsthallen på 1 400 kvadratmeter byggs i två våningar och rymmer bagageband, rulltrappa och hiss till övervåningen. Delar av övervåningen byggs på pelare så biltrafik kan passera under. Den byggs även ihop med en befintlig gångpassage över vägarna så att promenaden från färjorna blir säkrare och biltrafiken ska flyta snabbare utan gående över vägbanorna.

– Gångpassagen över bilvägen har hittills varit avsedd för gående resenärer till färjan. Men snart kan även avstigande passagerare använda den. Det ökar säkerheten för alla gående och framkomligheten för bilar till och från färjorna, säger Lars-Gunnar Wennerberg, entreprenadchef, NCC Construction, Stockholm/Mälardalen, i ett perssmeddelande.

Byggarbetet påbörjas i september och bagagehallen beräknas vara klar i juni 2011. Totalt sysselsätts omkring 20 personer vara åtta är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev