Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Hammarby sjöstad kan få skyskrapa

Publicerad: 1 april 2012, 07:43

Skanska har presenterat sina planer för Hammarby sjöstads västliga kvarter. I planerna ingår ett 28 våningar högt kontorshus.


Skanska vill bygga ett 28 våningar högt hus i Hammarby sjöstad i centrala Stockholm. I förslaget som Skanska presenterar bebyggs området längst till väster i Hammarby sjöstad med 4 500 arbetsplatser och 750 bostäder. Höghuset placeras där Hammarbybacken och Hammarby allé möts och är tänkt som en pendang till Folksamskrapan på andra sidan Hammarbykanalen.

– Idén fick vi när vi såg att det fanns en efterfrågan, men i princip obetydligt utbud, av miljösmarta kontor i de södra delarna av Stockholm, säger Caroline Arehult, vd Skanska fastigheter Stockholm.

Skanska kallar området för Stockholm New och har som ambition att skapa en urban miljö bland annat restauranger, service och kultur. Skanska hoppas på byggstart under 2013 men detaljplanen är inte klar.

Martin Skillbäck på Stockholms stads exploateringskontor uttrycker stöd för Skanskas planer.

– Jag tycker att det är bra att man knyter samman Hammarby sjöstad med staden i övrigt. Och särskilt då Söderstadion som är den nya satsning som Stockholm gör runt Globenområdet, säger han.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.