Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Haninge får muslimskt kulturcenter

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Den muslimska föreningen i Brandbergen har fått klartecken att bygga ett kulturcentrum med ett 24 meter högt torn. "Ett islamskt kulturcentrum kompletterar dagens mångfald av kyrkor, tempel och andra religiösa lokaler i Haninge", säger kommunalrådet Tommy Lundin (fp).


En ny samlingsplats kommer att skapas 150 meter från Brandbergens centrum. Kommunfullmäktige i Haninge har efter debatt godkänt stadsbyggnadsnämndens förslag till detaljplan. Kulturcentrumet planeras få tre våningsplan som ska rymma bland annat samlingssalar för ungdomsverksamhet, studier, bibliotek och utställningar. Här kommer även att finnas restaurang, gym och bad. Den muslimska föreningen, som är byggherre, har även fått klartecken att bygga ett torg utanför huset samt ett 24 meter högt torn.

- Vid mormontemplet i Västerhaninge reser sig ängeln Gabriel på en piedestal över trädtopparna. Västerhaninge och Österhaninge kyrkors torn reser sig och syns vida kring. I Brandbergen kommer snart ett nytt torn i landskapsbilden att markera en av de viktiga samlingsplatserna i Haninge för den muslimska befolkningen, säger kommunalrådet Tommy Lundin (fp).

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.