Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Hjulen snurrar på Hjultorget

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Insjön är nog en av Sveriges mest frekventa byggarbetsplatser. Här pågår alltid någon form av byggverksamhet, särskilt för Clas Ohlson som redan har stora butiksareor, kontor och lager i Insjön. Nu uppförs ytterligare en byggnad, som ligger vägg i vägg med Clas Ohlsons entré vid Hjultorget.


Byggnadens bottenplan på 2 600 kvadratmeter upplåts till butiker medan de två ovanliggande planen på tillsammans 5 100 kvadratmeter hyrs ut som kontor till Clas Ohlson.

Denna byggnad utgör tredje etappen vid Hjultorget. Därmed får Siljansbygdens nya köpcentrum 10 000 kvadratmeter butiksytor och många nya arbetstillfällen.

Entreprenör för detta 90-miljoners bygge är Skoglunds Bygg. Till sommaren ska butiksplanet med fem à sex nya butiker tas i bruk. Kontorslokalerna beräknas bli klara våren 2008.

-Tidplanen är pressad. Det är orsaken till att vi bygger med väl känd teknik med förtillverkad stomme av stål och betong och fasader klädda med mineritskivor, säger arbetschef Kent Andersson, Skoglunds.

Skoglunds har under årens lopp byggt allt åt Clas Ohlson men nu är det första gången som Skoglunds bygger i egen regi för uthyrning till Clas Ohlson.

Margareta Redlund Laninge

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.