Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Idag öppnar Sture bibliotek

Publicerad: 11 maj 2009, 07:54

I dag klockan tolv invigs ett helt nytt bibliotek i Stockholm i anslutning till tunnelbanan vid station Östermalmstorg. För den som reser med tunnelbanan blir det nu enkelt att slinka in på biblioteket och botanisera bland digitala medier och litterära nyheter i hyllorna. Har man riktigt bråttom finns det färdig-packade ”T-påsar” med böcker i olika ”smaker”att låna medsig hem.


Förutom nya fräscha lokaler och ett annorlunda läge har Sture bibliotek även ett modernare innehåll. Här finns mediejukeboxar där man kan ladda ner filmer, ljudböcker och språkkurser. Det finns färdigladdade mp3-spelare att låna och på bibliotekets datorer kan man via ”PressDisplay” läsa över 600 pinfärska dagstidningar! Efter önskemål från allmänheten finns en särskild hylla för noveller, ”Novellbiblioteket” och i den gulfärgade tidskriftshörnan hittar man ”Månadens val” - handplockade tidskrifter som byts ut varje månad.

På invigningen medverkar bland andra Madeleine Sjöstedt, Inga Lundén och representanter från SL och Stockholms läns landsting. På biblioteket blir det T-bjudning med muffins och T-påsar. Dessutom underhållning med ”Bokakrobaterna”!

Det finns två trappentréer, varav en via Espresso House och en hissentré.

Inredning har utformats av arkitektbyrån Thomas Eriksson Arkitekter  med inredningsarkitekt Cecilia Andreasson.

Fakta
Adress: Sture Bibliotek, Grev Turegatan 6, 114 46 Stockholm sture.ssb@kultur.stockholm.se www.biblioteket.stockholm.se
Öppettider: mån - tor kl. 11 - 19, fre - sön kl. 12 - 18

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.