Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

It-företag till Lindholmen Science Park

Publicerad: 19 maj 2010, 11:14

Älvstranden Utveckling har tecknat hyreskontrakt med it-specialistföretaget Enfo som flyttar in i det nya kontorshuset Lindholmen Science Park i Göteborg under oktober.


Företaget Enfo, med sina 700 anställda världen över, växer. Sedan augusti förra året har företaget anställt 100 personer. Nu flyttar det svenska huvudkontoret, med sina 150 anställda, till den nya kontorsbyggnaden Lindholmen Science Park. Det nya huset kommer att rymma Visitors Centre, en stor konferensanläggning som rymmer 600 personer, restauranger, caféer, butiker och konferenslokaler i entréplan. Våning tre till sex omfattar vardera 3 350 kvadratmeter och är avsedda för kontorslokaler som enkelt kan anpassas efter företagens behov, från 115 kvadratmeter till ett eller flera våningsplan.Kontorshuset Lindholmen Science Park, ett center för forsknings- och utvecklingsprojekt i samarbete med aktörer inom näringsliv, högskola och samhälle, har i dag 225 företag etablerade.Lindholmen Science Park är Göteborgs mest energieffektiva och gröna kontorsfastighet med en förbrukning på 68 kWh per kvadratmeter och år, vilket är 38 procent lägre än svensk byggnorm och 17 procent lägre än EU:s riktlinjer för att certifieras som GreenBuilding.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.