Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Kista Galleria i topp enligt kunderna

Publicerad: 24 mars 2010, 13:47

Kista Galleria är norra Stockholms bästa köpcentrum och har Sveriges i särklass bästa restaurangutbud enligt tidningen Markets och undersökningsföretaget Gfks årliga konsumentundersökning.


Som flera av Sveriges största köpcentrum och gallerior ligger Kista Galleria i norra Stockholm och konkurrensen mellan galleriorna är hård. När tidningen Market och Gfk för tredje året i rad har frågat konsumenterna vad de ställer för sina krav på sina köpcentrum och hur de större köpcentrumen och galleriorna lever upp till dessa placerar sig Kista Galleria på förstaplats i den köpstarka regionen.

När det gäller restaurangutbudet får Kista Galleria högst betyg av Sveriges alla köpcentrum. Detta trots en allt hårdare konkurrens på marknaden, med ett flertal nyetableringar och en mängd om- och tillbyggnader av gallerior.

Anledningarna till Kista Gallerias starka position är flera; man har byggt till, och i samband med det etablerades också att flertal nya butiker och varumärken för olika typer av målgrupper, flera riktade mot barnfamiljer. Väl genomtänkt marknadsföring, fokus på säkerhet och ett aktivt miljöarbete har också bäddat för bibehållen framgång.

Fakta
Kista Galleria förvaltas och utvecklas av Kista Galleria KB. Under perioden 2003-2009 ökade försäljningen med 65 procent och driftnettot med 75 procent. Efter en investering på 800 miljoner kronor, invigdes 12 000 kvadratmeter ny butiksyta i november förra året.

Kista Galleria har också fått nationell uppmärksamhet för sin position som ledande inom säkerhet, där man har utvecklat ett riskhanteringssystem som resulterat i minskad brottslighet, högre uppklarandegrad och högre grad av nöjdhet hos kunder och hyresgäster.
(Källa Kista Galleria)

Fotnot: I årets undersökning deltog sammanlagt 3 338 personer i åldrarna 15 år och uppåt.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev