Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Klart vem som tar översta våningen i Skanskas nya kontorshus Aqua i Malmö

Publicerad: 26 oktober 2020, 07:46

Aqua ligger alldeles intill kanalen. I arbetet med att erbjuda hälsosamma kontorsfastigheter är Aqua byggt för att inspirera till mer utomhusvistelse. Foto: Skanska

Det är nu klart vilket företag som blir det första att flytta in i det nya kontorshuset Aqua som Skanska bygger på Universitetsholmen i Malmö.

Ämnen i artikeln:

Skanska SverigeMalmö

AJ


Kontorshuset Aqua ligger i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö med kanalen alldeles intill och med Malmö C på gångavstånd. Aqua är utformat enligt de internationella certifieringarna Leed och Well och varje kontor får en egen terrass anpassad för utomhusarbete.

Läs även: Malmö fortsätter att växa – här är de nya detaljplanerna

Först att flytta in blir energiföretaget Axpo Sverige som kommer att ha sitt nya kontor på den översta våningen. Axpo flyttar in i huset våren 2022.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Axpo Sverige som första hyresgäst i Aqua. Axpo Sverige kommer att få en unik kontorslokal på översta planet med fantastisk utsikt över kanalen och havet från den stora takterrassen, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig på Skanska Öresund i ett pressmeddelande.

Awua ligger på Universitetsholmen i Malmö. Foto: Skanska

Läs även: Serneke om nya projektet i Malmö: ”Kan bli svårighet med leveranser”

Mer om Aqua

• Aqua erbjuder generösa fönsterpartier, en grön innergård med sköna sittplatser och i området byggs dessutom en kanalpromenad.

• På entréplan finns lokaler för publik verksamhet samt cykelhotell, duschar och omklädningsrum.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev