Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Kvalitena kan bygga skola i Nacka

Publicerad: 24 november 2015, 16:41

Nu står det klart att fastighetsbolaget Kvalitena föreslås bygga en ny skola på Kvarnholmen i Nacka. Färdigbyggd ska skolan erbjuda 650 skolplatser.


Nacka kommun upplåter tomträtten ”Nacka Sicklaön 38:14” inklusive två byggnader, de så kallade Makaronifabriken och Disponentvillan, samt en byggrätt till Kvalitena för drygt 46 miljoner kronor.

– Kvarnholmens unika läge i Nacka och skolans läge på Kvarnholmen ger oss spännande förutsättningar för att skapa en skola utöver det vanliga. Vi ser fram emot en dialog med kommunen om hur skolan kan bli en naturlig mötesplats på Kvarnholmen, säger Knut Pousette, VD på Kvalitena AB.

Förslaget kan beslutas av Nacka kommunfullmäktige den 14 december. Det innebär att Kvalitena bygger och äger den nya skolan. Just nu pågår en urvalsprocess inom fastighetsbolaget där en skoloperatör som ska driva skolverksamheten ska utses.

Den nya skolan på Kvarnholmen är en del i kommunens arbete med att omvandla den tidigare industrimiljön på Kvarnholmen till en levande stadsdel med en blandning av verksamheter och bostäder.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News