Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Lämnar hotellkedjan – gör comeback på NCC

Publicerad: 16 september 2019, 11:21

Dansken Klaus Kaae har beslutat sig för att lämna sin operativa roll som affärsområdeschef för NCC Building Nordics. Ny på posten blir svenskan Catarina Molén-Runnäs.


Ämnen i artikeln:

NCC

Du gör comeback på NCC i och med det här jobbet. Vad har du haft för jobb på NCC förut?

–  Jag började på NCC direk efter att jag tagit examen vid KTH. Det är där jag lade grunden för min fortsatta karriär och fick lära mig konkreta saker om bygg. Det känns väldigt roligt att få möjlighet att komma tillbaka, säger Catarina Molén-Runnäs.

Catarina Molén-Runnäs har under de senaste sex åren på hotellkedjan Nordic Choice Hotels där hon i och med övergången till NCC Building Nordics lämnar en tjänst som CPO och vd för Nordic Property Management.

Finns det likheter mellan den jobb du haft inom hotellnäringen och ditt nya?

– Den projektutveckling vi gjort inom Nordic Choice hänger ofta ihop med parallella byggen av kontor och handel så den biten känner jag mig bekväm med.

Kommer det att märkas i verksamheten att du är svensk istället för dansk som din företrädare Klaus Kaae?

– Nej, det tror jag inte. Jag har jobbat nordiskt de senaste femton åren så till slut blir man lite skandinavisk snarare än svensk.

Var kommer du att ha din bas?

– Min portfölj kommer att vara min bas, brukar jag säga. Jag kommer att starta mina veckor i Stockholm, där jag bor, för att sedan resa i Danmark, Norge och Finland innan jag kommer hem igen till helgen.

Catarina Molén-Runnäs tillträder jobbet som affärsområdeschef på NCC Building Nordics senast den 1 februari. Hon kommer även att ta en plats i ledningen för NCC AB. Klaus Kaae fortsätter som senior rådgivare åt bolaget.

Vad ser du mest fram emot?

–  Att lära känna bolaget och se vad jag jag kan bidra med.

NCC:s koncernchef Tomas Carlsson kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:

– Jag välkomnar Catarina Molén-Runnäs tillbaka till NCC. Det finns stora tillväxtmöjligheter för Building Nordics i samtliga tre länder där hennes erfarenhet blir värdefull.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.