Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Malmö Arena invigd

Publicerad: 9 november 2008, 12:40

Nu är Malmö Arena invigd. Cirka 10 200 människor fick uppleva både musikshow och spex iscensatt av bland andra Robyn, Andreas Johnson, Helen Sjöholm och Björn Kjellman, förutom tal av byggherren själv, Percy Nilsson som också hyllades stup i ett. Han kallades till och med för ”vår Obama” av en gäst.


TEXT CHRISTINA ADLERS

Speciellt inbjudna gäster fick njuta av ostron och champagne i Sportsbaren, därtill serverades mat och dryck för 1100 personer i bland annat Palissad, en av restaurangerna. Porslinet, 10 000 delar, hade Percy Nilsson själva hämtat hem från Kina och personalen på 300 personer hade ett styvt jobb att få allt på plats i tid.

Nu är framtidsbygget klart och multiarenan inbokad med flera evenemang och den första hockeymatchen, till vilken 13000 biljetter sålde slut på en halvtimme. Ännu har inte tågen börjat gå till arenan i Hyllie och trots uppmaning till besökarna via annonser att ta bussen och komma i tid, blev det trafikkaos. Man får förmoda att gästerna tog det med ro och i stället gladde sig åt ännu ett landmärke i Malmö. Malmö Arena är Sveriges näst största anläggning efter Globen, ritad av Gert Wingårdh och byggd till en kostnad av cirka en miljard kronor.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.