Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Midroc vinner tävling i Helsingborg

Publicerad: 30 januari 2010, 08:26

Tillsammans med sina samarbetsparter, Schmidt hammer lassen architects, Sweco Architects och hotelloperatören Marriott, har Midroc vunnit en prestigefylld markanvisningstävling för en kongress- och hotellbyggnad i centrala Helsingborg.


Tävlingsförslaget benämns ”Saltkristallerna” och omfattar en ny kongress- och hotellbyggnad med bland annat 230 hotellrum. En kongressal för 1 200 personer kommer att uppföras.

I förslaget ingår dessutom 130 bostäder, kaféer och andra verksamheter.

– Med vårt tävlingsförslag skapar vi ett landmärke som kan fungera som en symbol för Helsingborg. Samtidigt integrerar vi byggnaderna i staden. Vi utvecklar nya promenadstråk utmed kajen, gröna stadsrum och inbjudande platser för att ytterligare stärka Helsingborgs attraktionskraft, fortsätter Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development.

Tävlingsförslaget är uppdelat i två delar som omfattar totalt cirka 34 000 kvadratmeter (bruttoarea).
• Den gemensamma kongress- och hotellbyggnaden inrymmer ett fyrstjärnigt hotell med 230 rum, en kongressal, konferenslokaler, storkök, lobby, reception, kafé och restaurang. Yta 16 900 kvadratmeter.
• Den andra delen består av ett sammanhållet bostadskvarter med drygt 130 bostäder, från två till fyra rum och kök stora. I bottenvåningarna planeras för verksamheter. Yta 17 100 kvadratmeter.

Juryn beskrev tävlingsförslaget som ett ”genomarbetat förslag med realistisk, dynamisk arkitektur och väl avvägt stadsmässigt rumsligt samband”.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.