Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

MVB bygger efterlängtad idrottshall i Hägersten

Publicerad: 24 april 2018, 12:49

Illustration av nya Västberga idrottshall.

Idrottshallen på Västberga IP har sedan länge varit i behov av modernisering. Nu har Fastighetskontoret för Stockholm stad gett MVB i uppdrag att bygga en ny fullstor idrottshall med plats för bland annat innebandy, basket och handboll. Ordern är värd cirka 68 miljoner kronor.


Stockholms stad har som mål att öka tillgängligheten för halltider så att fler barn och ungdomar får möjlighet att idrotta. Förtätningen av staden skapar dock konkurrens om mark för idrott, motion och rekreation. I många delar av staden är möjligheten att bygga fler anläggningar liten. Det medför att befintliga anläggningar måste utnyttjas optimalt. Idrottshallen på Västberga IP är från 1961 och anses av Fastighetskontoret inte möta kraven på tillgänglighet och antal nyttjare. Beslut har därför tagits att ersätta hallen med en ny större och modernare hall.

– Det är roligt att vara med och bidra till ett ökat idrottsliv i Stockholm. Vi har redan idag ett samarbete med Fastighetskontoret genom vårt bygge av den nya Hjorthagshallen i Norra Djurgårdsstaden. Våra goda relationer och stora erfarenhet av att bygga idrottsanläggningar, kommer att bidra till en effektiv och smidig byggprocess, säger Per Ununger, vd MVB Öst.

Den nya idrottshallen kommer dagtid att användas av Västbergaskolan, övrig tid kommer hallen att nyttjas av olika idrottsföreningar. Nya Västberga idrottshall byggs i två våningar och omfattar cirka 2 500 kvadratmeter. Den nya hallen beräknas vara klar i november 2019.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.