Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

MVB bygger om galleria i Eskilstuna

Publicerad: 29 mars 2018, 07:55

Foto: TMRW

Eskilstuna Galleria byggs nu om till en modern och attraktiv galleria. Ombyggnaden sker delvis under pågående handel vilket ställer höga krav på planering och ett flexibelt förhållningssätt. Byggbolaget MVB har av Kungsleden fått förtroendet att genomföra förvandlingen.


Butikerna Hemköp och Systembolaget står först på tur att byggas om, två butiker med totalt skilda förutsättningarna. Systembolagets lokal är tom medan Hemköp renoveras samtidigt som verksamheten är igång. För båda lokalerna skapas ny planlösning, nya ytskikt och nya installationer. I Systembolagets lokal har arbetet kommit långt och butiken öppnar i maj.

I Hemköps lokaler sker ombyggnaden i etapper. Bit för bit monteras taket ner och golv och väggar rivs. För att avskärma damm och buller byggs temporära väggar och många arbetsmoment förläggs på kvällar och nätter. Allt för att kunder och personal ska störas så lite som möjligt under ombyggnaden. Butikslokalen kommer att vara färdigrenoverad under sommaren.

– Vi och Kungsleden gör vad vi kan för att ombyggnaden ska bli så smidig som möjligt för alla berörda, men att det tidvis blir lite stökigt är svårt att undvika i den här typen av projekt, säger MVB:s platschef Bjarne Fjellström som i dagarna lämnar över platschefsrollen till kollegan Christoffer Tainio.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev