Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

MVB bygger om glasfabrik

Publicerad: 12 mars 2019, 08:06

Foto: Pax Engström

Nu startar bygget av Svenska Hus fastighet Glasfabriken i Hammarby Sjöstad. Projektet är en samverkansentreprenad tillsammans med MVB, som liksom Svenska Hus ingår i den privatägda koncernen AB Gullringsbo Egendomar.


Huset får flexibla ytor för framtida hyresgästers olika behov och förses med den senaste tekniken för en energieffektiv drift, samtidigt som husets vackra 50-talsdetaljer bevaras. Fastigheten är dessutom kulturklassad vilket bland annat innebär att fasadens industriella gestaltning kommer att bevaras.

Totalt kommer det att bli cirka 6 800 kvadratmeter yta för kommersiella ändamål och de första hyresgästerna beräknas flytta in under 2020.

– Fastigheten har fantastisk potential med sin unika industricharm och sitt strategiska läge i en växande stadsdel. Vi ska skapa ett levande hus som kommer att bidra till en mer mångfasetterad stadsbild och vi ser fram emot att samarbeta med vårt systerbolag, MVB, säger Philip Wallgren, regionchef för Svenska Hus.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.