Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Mycket prefab när Rubinen byggs till

Publicerad: 19 september 2012, 07:03

Hög prefabriceringsnivå och höga miljökrav. Det är ledorden när Scandics hotell Rubinen i Göteborg byggs till. Den nya huskroppen ska stå klar sommaren 2014.


Scandics hotell Rubinen, som ligger vid Avenyn mitt i centrala Göteborg, ska byggas till. Tillbyggnaden på totalt 5 600 kvadratmeter rymmer 100 dubbelrum, konferensytor, gym, takbar och en ny lobby. I samband med tillbyggnaden ska det befintliga hotellets interiör uppgraderas. Efter tillbyggnaden kommer Rubinen att ha totalt 300 rum.

Projekteringen är i sitt slutskede. Bygglov finns och byggstarten uppskattas ske i november 2012. Den nya huskroppen ska stå klar sommaren 2014.

– Vi räknar med 16 månaders byggtid. Det centrala läget komplicerar. Vi är i etableringsfasen nu och funderar på vilka lösningar vi kan ta till för att underlätta. Det blir också en del störningar i driften av det befintliga hotellet, säger Peter Landqvist, centrumchef på Diligentia.

Peab är totalentreprenör för projektet. För att förenkla genomförs det med en hög prefabriceringsgrad.

– Vi ska till exempel ha prefabricerade badrum. Men jag kan inte säga från vilken leverantör, upphandlingarna är inte klara, säger Peter Landqvist.

Liksom alla Diligentias nybyggnadsprojekt ska tillbyggnaden miljöcertifieras.

– När vi bygger nytt ska vi ställa höga miljökrav, det har vi ett styrelsebeslut på. Till Rubinen har vi valt Miljöbyggnad nivå silver. Det är en lagom nivå och systemet är baserat på Svenska regler, säger Peter Landqvist.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.