Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC anlägger park på Turebergs torg i Sollentuna

Publicerad: 4 maj 2010, 08:18

NCC Construction Sverige rustar upp och bygger om Turebergs torg i Sollentuna.


Hela området i och kring Sollentuna centrum ska förändras. Köpcentret har byggts ut och är nu en av landets största gallerior med 140 butiker. Som ett led i förnyelsen av centrum rustas även torget upp. En del av det blir ett grönt rum med träd, vatten, planteringar och plats för uteserveringar.

Uppdragsgivare är Sollentuna kommun och ordern är värd 32 miljoner kronor.

- Torget anpassas till de nya omgivande byggnaderna. Vi bygger i tre etapper där delar av torget ska vara klara i vår. Därefter fortsätter vi med parkanläggningarna, säger affärschef Urban Sundström, NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Trädplanteringar med körsbärsträd ska förbättra klimatet på torget som kan upplevas som ganska blåsigt. En del av det blir ett grönt och relativt lugnt rum med träd och vattenspeglar. Med hjälp av uteserveringar, café, torghandel, sittbänkar och cykelställ vill man göra torget till en naturlig mötesplats och en oas för Sollentunabor.

Torget ska präglas av hög kvalitet med tåliga material, som granit och betong. NCC anlägger fontäner, träd och planteringar, trappor, murar, bänkar och belysning.

NCC:s arbete har startat och ska vara helt klart i november 2011. Totalt sysselsätts som mest 15 personer varav totalt tio NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.