Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger fjärrvärmeverk för biobränsle

Publicerad: 27 augusti 2009, 12:42

NCC Construction Sverige bygger på uppdrag av Vattenfall ett fjärrvärmeverk i Gustavsberg, öster om Stockholm. Ordern är värd 29 miljoner kronor.


- Det är givetvis alltid roligt att få en ny order, men det är extra roligt när uppdraget ligger i linje med NCC:s mål att minska klimatpåverkan och bidrar till ökad återvinning, säger Fredrik Söderholm, affärschef, NCC Construction Sverige, i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen använder 100 procent biobränsle, som flis, biogas, pellets och om det är möjligt även spillvärme från industrin. Anläggningen kommer att leverera runt 50 000 megawattimmar värme per år. Det kan jämföras med vad 2 500 villor förbrukar på ett år.

Den nya anläggningen vid Ekobacken i Tjustvik, bakom Värmdö Marknad, ersätter fem mindre anläggningar vilket ger färre bränsletransporter. Verket ska dessutom eldas med biobränsle till 100 procent. Det ger området en effektivare och mer miljömedveten värmeförsörjning.

Projektering påbörjas i augusti 2009 och anläggning beräknas vara klar i september 2010. Arbetet genomförs som en totalentreprenad och sysselsätter som mest ca 8-10 NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.