Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger friidrottshall

Publicerad: 4 november 2009, 15:10

I dag, onsdag 4 november, byggstartade NCC en sedan länge planerad friidrottshall i Tybblelund utanför Örebro. Ordern är värd 48 miljoner kronor.


Uppdragsgivare är Örebroporten och hallen byggs öster om Musikhögskolan mot Ormesta.

Hallens yta blir 7 100 kvadratmeter med en takhöjd på 15 meter. Den ska kläs med mörk plåtfasad och utrustas bland annat med en 130 meter lång rak löparbana och en rundbana på 200 meter, kastzoner, höjd- och stavhopp, längdhopp, omklädningsrum, men också läktare och konferensutrymmen.

– Hallen är gjord för all friidrott och är främst avsedd för träning, men det kan bli en del ungdomstävlingar. I dag finns ingen friidrottshall i Örebro, den tidigare hallen används till annat. 15 friidrottsföreningar från hela Örebro län kommer att utnyttja hallen, säger entreprenadchef Krister Lund på NCC Construction, region Väst.??

NCC använder 3D-projektering för att planera och bygga friidrottshallen. Fördelen med tredimensionell projektering är att många beslut kan tas tidigt i processen och att alla har samma bild av projektet från start.

Arbetet beräknas vara klart under hösten 2010 och sysselsätter cirka 35 personer, varav 10 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.