Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger glasad hotell våning som "svävar"

Publicerad: 26 januari 2011, 12:44

NCC Construction Sverige bygger en glasad konferensdel för 300 personer på taket till Scandics hotell i Alvik Strand utanför Stockholm.


NCC byggde Scandic i Alvik som stod färdigt 2002. Hotellet har hittills saknat en konferensdel, men nu har alltså NCC fått uppdraget att i partneringsamarbete med uppdragsgivarna hotellkedjan Scandic och hotellfastighetsbolaget Pandox bygga en helglasad takvåning som avser konferenser.Takvåningen får formen av en glaslåda och kommer att byggas på smala stålpelare, vilket ska förmedla känslan av att den svävar ovanför det befintliga taket.Den närmare 1 000 kvadratmeter stora våningen rymmer lokaler för 300 personer och kök för att kunna erbjuda luncher, middagar och fester. Konferensdelen får en slät, helglasad fasad. Det ger ljusa lokaler, men ställer också höga krav på energieffektiva lösningar. Därför bygger NCC en mycket välisolerad glasfasad med låga U-värden som bevarar värmen på vintern, med solskyddsglas och screentryck som stänger ute sol och värme på sommaren.Ordern är värd 45 miljoner kronor och arbetet startar snarast och beräknas klart i oktober.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.