Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger innebandyhall i Umeå

Publicerad: 21 januari 2010, 08:41

Hallen ligger i anslutning till Gammlia idrottscentrum och kommer att rymma 3 000 åskådare.


I Umeå finns fyra av Sveriges elitlag i innebandy. Den innebandyhall NCC Construction Sverige nu bygger i staden gör att större tävlingar kan anordnas. Uppdragsgivare är Umeå kommun och ordern är värd 64 miljoner kronor.

– Vi bygger en 5 500 kvadratmeter stor hall och läktare för 3 000 personer. Det är roligt att bidra till vidareutvecklingen av innebandyn i Umeå och även ge nationella och internationella tävlingar bättre förutsättningar, säger Benny Selberg, affärschef på NCC Construction, region Norrland, i ett pressmeddelande.

Hallen har två träningsplaner, men med hjälp av flyttbara väggar och teleskopläktare kan de göras om till en stor tävlingsarena med publik. Sporthallen byggs även för andra bollsporter och olika typer av evenemang.

Byggnaden kommer även att rymma en restaurangdel och kiosker.

Arbetet startar under januari och hallen beräknas vara klar i februari/mars 2011. Totalt sysselsätter byggprojektet 30 personer varav 15 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.