Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger ny restaurang på Berga örlogsbas

Publicerad: 18 mars 2010, 08:29

På uppdrag av Fortifikationsverket bygger NCC Construction Sverige bygger en ny militärrestaurang på Berga örlogsbas söder om Stockholm.


Bergas örlogsbas i Haninge, söder om Stockholm uppfördes under andra världskriget. Den gamla restaurangen från 1940-talet är uttjänt och blir i stället samlingslokal eller rivs.

Matti Virkki, entreprenadchef på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen, säger i ett pressmeddelande att den nya restaurangen blir 2 680 kvadratmeter och beräknas kunna servera cirka 870 portioner per dag, i tre sittningar.

Berga är en av landets största militärbaser. Verksamheten på Berga fortlöper trots avskaffad värnplikt; här utbildas i dag värnpliktiga och frivilliga i Hemvärnet, 500 anställda inom Försvaret arbetar och i nuläget utbildas 700 värnpliktiga här. Berga är också bas för landets enda amfibieregemente AMF 1 och Fjärde sjöstridsflottiljen.

NCCs order är värd 41 miljoner kronor. Arbetet som sker på militärt område börjar i mitten av mars och pågår till och med juni 2011. Totalt sysselsätts totalt 31 personer varav 15 är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.