Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger nya Skaraborgs Tingsrätt

Publicerad: 26 september 2009, 09:00

NCC Construction Sverige uppför en byggnad för nybildade Skaraborgs Tingsrätt i Skövde. Uppdragsgivaren är Lorentzon Väst och ordern är värd 70 miljoner kronor.


Skaraborgs Tingsrätt ska  ge plats åt de sammanslagna tingsrätterna för Mariestad, Lidköping och Skövde. Byggnaden blir 3 900 kvadratmeter stor, modernt designad och ska rymma sex förhandlingssalar och en säkerhetssal.

NCC och Lorentzon Väst har samarbetat i många år. NCC har nyligen avslutat ett annat uppdrag för Arne Lorentzon i Skövde; kontorshuset Portalen för Högskolan i Skövde.??

Tingsrätten byggs vid Eric Ugglas plats mitt emot Göteborgsoperans lokaler.

Fasaden byggs av prefabricerade och polerade fasadstycken i betong.?
– Kontorshuset var 3D-projekterat vilket gav oss en mycket god planering och minimalt med störningar. Vi kommer även att använda 3D-modeller när vi planerar och bygger tingsrätten, säger Mikael Nykvist, affärschef på NCC Construction, region Väst, i ett pressmeddelande.??

NCC har bred erfarenhet inom virtuellt byggande och använder 3D-modeller i över 160 pågående projekt. I pressmeddelandet skriver företaget att "med hjälp av en tredimensionell projektering kan många beslut tas tidigt i processen och alla har samma bild av projektet från start. Arbetet flyter bättre med färre överraskningar och man kan spara upp till 17 procent av produktionskostnaderna".??

– Vi är glada att fortsätta samarbetet med NCC och jag har en mycket positiv erfarenhet av 3D-projektering från det förra uppdraget. Det spar tid och pengar för alla inblandade parter och är även användbart vid eventuella ombyggnader, säger Arne Lorentzon, vd Lorentzon Väst.

Markarbetena påbörjas i oktober och byggnaden beräknas vara färdig i december 2010.

Projektet kommer att sysselsätta cirka 20 NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.