Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger om äldreboende i Karlskrona

Publicerad: 6 april 2010, 09:51

NCC Construction Sverige bygger om ett gruppboende i Lövgrund Gullberna Park i Karlskrona. Den befintliga fastigheten i två plan görs om till ett äldreboende med 16 lägenheter.


Enligt äldreförvaltningen i Karlskrona finns ett stort behov att ersätta särskilda boenden som inte uppfyller kraven på bra boendemiljö och god arbetsmiljö. Det nya äldreboendet är ett led i detta arbete och uppfyller moderna krav på såväl boende som arbetsmiljö. Uppdragsgivare är Dagon och ordern är värd 12 miljoner kronor.På huset, som är från 1950-talet byggs två stora balkonger. Huset inreds med 16 bostäder med egna badrum och kokvrå. Varje våning får gemensamt vardagsrum och matsal.Karlskorna kommun ansvarar för uthyrning och tilldelningen av plats på Lövgrund. Arbetet påbörjades i mars och boendet beräknas vara klart i oktober. Totalt sysselsätts 15 personer varav fem är NCC-anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.