Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC bygger om sjukhus i Borås

Publicerad: 11 maj 2010, 11:23

NCC Construction Sverige bygger om huvudbyggnaden på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås för en bättre logistik och samordning mellan avdelningar och lägre vårdkostnader.


Uppdragsgivare för sjukhusombyggnaden är Västfastigheter. Projektbudgeten ligger på 220 Mkr varav NCC:s andel beräknas uppgå till 120 Mkr.Nyligen uppförde NCC den nya vårdbyggnaden Tehuset intill Södra Älvsborgs sjukhus, SÄS, i Borås. För att skapa en samordning med vården i Tehuset byggs nu stora delar av huvudbyggnaden om. Det ska ge en effektivare vård till fördel för patienter, arbetsmiljö och ekonomi.- Vårdpersonal, arkitekter och NCC har ett nära samarbete där vårdens önskemål och behov styr byggprocessen. När den öppna och slutna vården nu integreras kan patienter lättare erbjudas samma kompetens oavsett vårdform, säger Bengt-Ove Ström, projektledare på Västfastigheter, i ett pressmeddelande.Mottagningarna för öppenvård placeras i huvudbyggnaden och förbinds med den slutna heldygnsvården i Tehuset. På så vis samlas all specialistkompetens inom ett vårdområde på ett ställe och samordnas. Tills nu har öppenvård och slutenvård legat i olika delar av lasarettet.- Vi bygger om lokalerna för att passa ett nytt sätt att bedriva vård. Byggnaden får ett modernt system för att ventileras och värmas som drar mindre energi och som gör att rummen lätt kan anpassas efter olika behov, säger Fredrik Johansson, affärschef, NCC Construction, region Väst, i pressmeddelandet.Totalt bygger NCC om 20 000 kvadratmeter i fyra etapper. Den första etappen startar i maj och pågår till maj 2011. Då byggs patienthotell och akutvårdsavdelningar i flera av våningarna.Arbetet sker i partnering; ett nära samarbete med kunden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.