Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC gör om fabrik till högskolelokaler

Publicerad: 22 mars 2018, 10:02

NCC ska på uppdrag av Fragerus Fastigheter omvandla en äldre fabriksfastighet till lokaler åt Högskolan i Halmstad samt bygga samman denna med befintliga lokaler. Uppdraget, som är en totalentreprenad, har ett ordervärde om 130 miljoner kronor.


Fabriksfastighetens fasad och form är k-märkt och kommer därför att behålla sin industriella karaktär. Invändigt omvandlas lokalerna till funktionella ytor för högskolan med fyra hörsalar, lärosalar, ett hundratal kontor samt labblokaler.

I NCC:s uppdrag ingår även en om- och påbyggnad av en mellandel som binder samman de tidigare fabrikslokalerna med högskolans befintliga lokaler. Totalt handlar det om en yta på cirka 10 000 kvadratmeter.

– Projektet är en del av ägarnas vision om att skapa ett sammanhängande campus, där omvandlingen av den gamla fabriksbyggnaden är en viktig del. Mellandelen binder samman lokalerna med en liknande byggnad som NCC redan 1995 byggde om till utbildningslokaler åt högskolan. Det känns därför extra roligt att vi nu få vara med och fortsätta utveckla området, säger Robert Karlsson, projektchef på NCC.

Arbetet påbörjas omgående och beräknas vara klart vid halvårsskiftet 2020.

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev