onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC hyr ut översta våningen i Brick Studios på Masthuggskajen

Publicerad: 6 oktober 2020, 06:32

Optima Engineering ska flytta in på översta våningen i Brick Studios där företag hyr 700 kvadratmeter. Foto: NCC

Översta våningen i det nya kontorshuset Brick Studios som NCC bygger i nya stadsdelen Masthuggskajen i Göteborg har fått en hyresgäst. Inflyttning kommer att ske när hela fastigheten är klar, i december 2022.

Ämnen i artikeln:

MasthuggskajenNCCGöteborg

AJ


NCC skriver i ett pressmeddelande att Optima Engineering flyttar sitt kontor till NCC:s kontorshus Brick Studios när huset står klart om två år. Optima Engineering är stomkonstruktör för Brick Studios och det intilliggande Våghuset som NCC också bygger på Masthuggskajen. 

Läs även: NCC först ut på Masthuggskajen

– Alltsedan vi påbörjade uppdraget som stomkonstruktör för Brick Studios och Våghuset har tanken funnits att vi själva skulle flytta dit. Att vi nu får den möjligheten känns väldigt roligt. Väl på plats kommer vi dessutom kunna blicka ut över flera olika projekt där Optima har varit delaktiga, inte minst på Masthuggskajen, säger Emanuel Dagefors, uppdragsansvarig på Optima Engineering för projekten Brick Studios och Våghuset i en presskommentar.

Läs även: NCC stoppar arbetet för säkerhetens skull

Inflyttningen kommer att ske i december 2022 i samband med fastighetens färdigställande.

Brick Studios kommer att bli en del av den nya stadsdelen Masthuggskajen. Huset byggs i anslutning till Järntorget och är tillsammans med NCC:s andra projekt Våghuset de första kontorshusen i den nya stadsdelen som kommer att välkomna nya hyresgäster. Foto: NCC

Hållbart hyresavtal

• Optima Engineering har tecknat NCC:s Hållbara hyresavtal vilket är en bilaga till hyresavtalet som reglerar hyresvärden och hyresgästens roller och åtaganden, det vill säga vem som gör vad i arbetet med hållbarhetsfrågor. Åtagandena omfattar bland annat energianvändning, inomhusmiljö, materialval, återvinning, klimatanpassade resor, hållbara inköp, samhällsengagemang, innovation samt hälsa och trivsel hos hyresgästens medarbetare.

• Brick Studios kommer att erbjuda sina hyresgäster en dynamisk och kreativ miljö och en stor gemensam takterrass.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev